Starostlivosť o produkty
Prečo je drevo olivovníka tak výnimočné?
Olivové drevo je známe svojou trvácnosťou a veľmi vysokou, až 92 %-nou hustotou. Vezmime si napr. lopárik, ktorý používame takmer denne. Iste ste si pri dlhodobom používaní všimli, že drevo sa nadmerne opotrebováva a nasáva pachy a chute. Kuchynské pomôcky z olivového dreva vďaka svojej hustote a prirodzenej vnútornej mastnote eliminujú vsakovanie pokrmov a korenín do dreva. Vďaka tomu sa na nich usadí aj menej baktérií.
Môže to síce znieť ako klišé, ale každý kúsok z Oliwoodu je originál, je výsledkom ručnej výroby a dôležitú úlohu pri nej zohráva ľudský faktor. Preto sa môže stať, že nami uvedené rozmery produktov sa nebudú zhodovať na milimeter presne s Vaším kúskom – môže byť väčší aj menší ako bolo uvedené v popise. Taktiež kresba olivového dreva je nevyspytateľná, ale nech bude umiestnená kdekoľvek, garantujeme Vám radosť z nákupu.
EKO aspekt
Výroba produktov z dreva olivovníka je veľmi šetrná k životnému prostrediu. Olivovníky sa na tento účel vyrúbu, až keď majú niekoľko sto rokov a už nerodia olivy. Nezriedka ide o 500 až 600-ročné dámy. Naše produkty nie sú lakované, sú ošetrené len prírodným olejom.
Ako sa starať o produkty z olivového dreva?
- výrobky, ktoré používame na prípravu alebo servírovanie jedál, je potrebné hneď po používaní umyť teplou vodou, ak je treba, s malým množstvom prostriedku na umývanie
- naše produkty nie sú vhodné do umývačky riadu
- utrieme do sucha a sušíme voľne na vzduchu, najlepšie vo vertikálnej polohe. Neurýchľujeme proces sušenia na radiátori alebo iných zdrojoch tepla (krb, kachle).
- podľa potreby a intenzity používania pretrieme prírodným olejom (napr. ľanový, z vlašských orechov), necháme vsiaknuť a miska/lopárik je opäť pripravený na používanie. Je to jednoduché a zaberie to asi dve minútky aj s prípravou.
- ak chcete lopárik spoľahlivo zbaviť baktérií a bez použitia chémie, pred naolejovaním ho posypte soľou, pretrite rozpoleným citrónom a nechajte pár minút pôsobiť. Stačí už len opláchnuť teplou vodou, vysušiť a je to.
Časom zistíte, ako sa olivové drevo správa v kuchyni a aký je to vďačný a odolný materiál, ktorý vydrží naozaj veľa veľa rokov a budete sa o svoj lopárik alebo varešku s radosťou starať.
Každý druh dreva má niečo do seba, náš skvelý slovenský orech, buk, jelša, exotické dreviny ako bambus a teak.. Našou srdcovkou však už navždy zostane drevo olivovníka – jeho úžasnej kresbe sa nič nevyrovná, je luxusné a pohľad naň ukľudňujúci. To pravé pre všetkých, ktorí milujú jedlo, s nadšením ho pripravujú, servírujú a vychutnávajú všetkými zmyslami.
Oliwood je láska na prvý pohľad aj dotyk!